Friss hírek

Ez a fejlesztés a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács Elõzetes Regionális Fejlesztési Programja keretében, a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával valósul meg.

2008.07.31. 00:00

Pont került a Bárczi-ügy végére

Szeptembertől új tanév kezdődhet az Iskolában
Szentendre Város Önkormányzata több hónapos egyeztetés, átvizsgálás és lobbi után 2008. július 29-én meghozta döntését, amelynek értelmében Szentendre is, Pomáz és Budakalász mellett átvállalja a kistérség azon településeire jutó költség megfizetését is, akik nem járulnak hozzá a Bárczi Gusztáv Általános Iskola további finanszírozásához
       „ A döntés a gyermekek és a szülők érdekében történt. Az Iskolának tovább kell működnie, hiszen megszűnésével egy fontos szerepet betöltő pedagógiai központot vesztettünk volna el ” - nyilatkozta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere. „ Bízom abban, hogy azok a térségi települések, akik korábban úgy határoztak, hogy nem finanszírozzák a településeikről idejáró gyermekek oktatását, a későbbiekben újragondolják és felülbírálják döntésüket .”
       Május óta számos egyeztető tárgyalás zajlott Pest Megye Önkormányzata, Szentendre Város Önkormányzata és a Dunakanyari és Pilisi Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulásának 13 települése között a legoptimálisabb megoldás megtalálására. Csobánka úgy döntött, nem járulnak hozzá sem tanuló, sem lakosságarányos módon az iskola fenntartásához, Szigetmonostor pedig a jelenleg érvényben lévő döntés értelmében tanulólétszám arányos hozzájárulást vállal (a településről a 2007/2008. tanévben nem járt tanuló az iskolába), de a kérdést újra testület elé viszik. Kisorosziban és Pilisszentlászlón augusztus közepén lesz Képviselő-testületi ülés, ott a polgármesterek a lakosságszám arányos támogatásról szóló előterjesztést nyújtják be. Szentendre, Pomáz és Budakalász a településre eső önrész mellett befizeti a két település kieső költségét is, hogy az Iskola továbbra is Szentendrén működhessen tovább. 
       A Megyei Közgyűlés határozata értelmében, mivel a Bárczi Iskola a Váci Intézmény tagintézményeként fog továbbműködni, így jelentős költségmegtakarítás várható. A Kistérség települései által fizetendő rész kb. 20 000 000.- Ft lesz.
       
Polgármesteri Hivatal
Szentendre
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Interware logo